Ofte stillede spørgsmål

Ofte stillede spørgsmål

Opstrengningsiden.dk er en ny info-side som bl.a. er lavet for at optimere din viden om strenge og opstrengninger.

Alt for mange spillere, spiller med “forkerte” strenge, og et tilfældigt antal kilo i ketcheren. Vi ønsker, at du som spiller, skal vide mere om de produkter du bruger, hvorfor der er forskel i pris på de forskellige strenge, og hvad der er godt for netop dig og dit spil.

Samtidig ønsker vi at gøre det nemt og fleksibelt at få opstrenget sin ketcher. Fremover vil du her på siden kunne se, hvornår der er ledige tider til opstrengning og planlægge det efter dine behov.

Du kan booke tid, og møde op på det ønskede tidspunkt i butikken. Så opstrenger vi din ketcher på ca. 15 min. mens du venter .

Hvis man ikke ønsker at vente, så kan ketcheren selvfølgelig også indleveres uden for åbningstid via vores “ketcher”-brevsprække eller afleveres i butikken i åbningstiden. Bare det er før den bookede tid. Så er ketcheren opstrenget til den ønskede tid og klar til afhentning som aftalt.

Vores butik:  Sport-House ApS, Strandvejen 18, 2100 København Ø. 


Tlf. 39 29 39 45 


Webshops :  Badmintonsiden.dk  –  Tennissiden.dk

Der er meget stor forskel på strenge!

Derfor er det bedst, at spørge om vejledning, så du kan indsnævre din søgning og derefter teste forskellige alternativer. Der er desværre alt for mange, der spiller med det som “de andre gør“.

Så spørg os endelig eller læs mere her på opstrengningsiden.dk – Så hjælper vi dig til at finde den helt rigtige opstrengning til dig.

En kort vejledning kan formegentlig gøre dig meget bedre til din sport. 

Det tager ca. 15 min. at lave en opstrengning og vi har altid min. 2 bemandede opstrengningsmaskiner i butikkens åbningstid. Der er 6 tider, der kan bookes pr. time

Hos Opstrengningsiden.dk anbefaler vi, at du booker din tid her på siden. Derved kan du bestille den/de tid(er) du ønsker og dermed undgå ventetid.

Sådan sparer du tid:

*Gå på opstrengningsiden.dk og book ( f.eks ) til mandag kl. 15.00

*Aflever din ketcher senest kl. 15.00 mandag – så vil den være færdig senest kl. 15.20

Så derfor kan du aflevere din ketcher kl. 15.00, vente i butikken og få den opstrenget tilbage kl.15.20. 

Hvis man ikke ønsker at vente, så kan ketcheren selvfølgelig også indleveres uden for åbningstid via vores “ketcher-brevsprække” eller afleveres i butikken i åbningstiden. Bare det er før den bookede tid.

For at optimere dine forberedelser til kamp/turnering, kan du også booke til dagen før din kamp-dag, så ketcherne er helt “friske”.

En hårdere opstrengning giver mindre fleksibilitet i strengene, hvilket betyder mindre power. Dog får man ved hårdere antal kg.”udspændt” strengen mere, hvilket gør den tyndere,og derved mere power. Som hovedregel må vi dog konkludere, at ved hårdere opstrengning mistes power.

Desuden skal man huske, at ved hårdere opstrengning skal bolden rammes endnu mere præcist, da “sweet-spot” mindskes pga. et større tryk. Så rammer du ikke altid bolden lige i midten (sweet-spot), så er det en god idé med en mindre hård opstrengning.

På den positive side er en hårdere opstrengning godt for dit touch, dvs. netspil, fladt spil o.l. Hvis man er lidt “nørdet” med badminton, så giver en hård opstrengning en bedre lyd i slagene, hvilket, hos nogle spillere, har stor positiv indflydelse på selvtilliden, da det lyder som om at man slår hårdere.

Hvis du vil vide mere, kan du se vores tabel i beskrivelsen over alle strenge. Tabellen er lavet individuelt for hver streng og giver dig et præcist billede af hvad der er bedst for dig. 

Se tabel
Som udgangspunkt, så kan 1 urent slag gøre at strengene sprænger.

Rammes bolden i toppen af ketcheren med et hårdt slag, er der stor risiko for at den vil blive “revet” over, da der ikke er tværstrenge til at aftage det pres, som der kommer ved hårde slag.

Ser vi bort fra de urene slag, så kan en opstrengning, afhængig af spillerens niveau, slagkraft og opstrengningens spænding, holde i lang tid. Jo flere gange du spiller, jo mere vil opstrengningen langsomt miste spænding, og derved mindskes risikoen for at den bliver “revet” over betydeligt, da den er mere elastisk/fleksibel. Til gengæld kan du så “slide” den over i midten, da der efter hundredevis af slag vil opstå stor slitage i sweet-spot.

Opstrengningsiden.dk anbefaler ingen af ovenstående scenarier.

Selvfølgelig ved vi, at der vil forekomme urene slag og at ingen gør det med vilje. Det er bare dyrt at ramme den i toppen, men her står klar til at hjælpe dig.

Hos Opstrengningsiden.dk er det vores mål, at du skal have mest mulig glæde af din opstrengning. Ligesom mange andre ting, så bliver strengene slidt ved brug.

Det er derfor anbefalet at skifte opstrengning jævnligt, også inden den bliver slidt over…

Nedenstående tabel viser hvor lang tid en opstrengning anses for “optimal”.

*Den optimale opstrengning er som udgangspunkt en ny eller nyere opstrengning. I dette eksempel sætter vi nogle tal på, så det nemmere kan forstås hvad en optimal opstrengning er.

En ny opstrengning med pre-stretch sætter vi til 100%. Som skrevet tidligere, så slides strengene og holder derfor ikke evigt. Jo mere du spiller, jo hurtigere slides strengene. Derfor varierer det, hvor lang tid at opstrengningen er optimal. Men når opstrengningen er mindre end 70% af de oprindelige 100%, så er strengene “trætte” og bør skiftes, hvis du vil spille med de optimale betingelser.

Du spiller 1 gang om ugen…………………………….1 opstrengning er optimal i ca. 30-60 dage

Du spiller 2 gange om ugen…………………………..1 opstrengning er optimal i ca. 18-30 dage

Du spiller 3-4 gange om ugen………………………..1 opstrengning er optimal i ca. 5-9 dage

Du spiller 5-7 gange om ugen………………………..1 opstrengning er optimal i ca. 3-5 dage 

Vi anbefaler desuden at skifte greb, samtidig med en ny opstrengning.

Hvis du flere ketchere, kan det være en god idé, at det først og fremmest er de samme modeller. Dernæst er det en god idé at skifte mellem ketcherne, så de bliver slidt lige meget. Det gælder både for rammen og opstrengningen.

Hos Opstrengningsiden.dk anbefaler vi at du har min. 2 ens opstrengede ketchere med i tasken. Har du 4 ketchere eller flere, så anbefaler vi, at du laver 2 “hold” med min. 2 ketchere, så du altid har 2 ens. F.eks kan du have 2 til opstrengning, mens du så skiftevis bruger de 2 andre ketchere. Efterfølende kan du evt. bytte, når de nye opstrengninger er klar og de “gamle” er slidte. Er du uheldig at ramme bolden urent i toppen i de første slag, så den rives over, så kan du selvfølgelig nøjes med at få lavet den ene ketcher.

Hvis du skal spille turnering er det vigtigt, at du har flere ens ketchere med og at du spiller med alle ketcherne, så de stadig er ens efter 3 kampe.

Selvom du har 2 ens ketchere, så kan der sagtens være stor forskel på dem, hvis der er spillet mere med den ene, end med den anden. Antallet af opstrengninger i ketcheren kan også spille ind, da rammen efter flere opstrengninger langsomt bliver mere og mere “træt” og derved kan en opstrengning på f.eks. 11 kg føles hårdere i en ny ketcher end i end ældre ketcher.

 Vi anbefaler derfor at man køber 2 eller flere ketchere ad gangen. 

Svaret her er meget enkelt: Ja 

Det er altid en god idé, da ketcherens ramme kan trække sig skæv eller i værste fald knække, hvis man ikke gør det. Hvis ketcherens strenge bliver slidt over på midten af ketcheren, er det ikke nødvendigt. Det kan dog stadig være en god idé at gøre det, da det hjælper rammen til at holde sin form og det giver ketcheren en længere levetid.

Fejlagtigt tror enkelte spillere, at det er en reklamation, hvis opstrengningen bliver bliver revet over i toppen efter få slag. Desværre er det ikke tilfældet.

Vi kan desværre ikke garantere for urene slag, da det ikke er en decideret fejl i selve produktet. Hvis opstrengningen rives over på midten efter få slag, kan det være en reklamation. I dette tilfælde skal du komme op til vores butik uden at strengene er klippet ud, så vi kan se om hvorvidt der er tale om en reklamation. Er strengene klippet ud, kan der ikke reklameres.

I mange butikker er det på eget ansvar, hvis ketcheren skal opstrenges med hård spænding.

Sådan er det ikke hos os.

Proffessionelt arbejde er vigtigt for os, og derfor bruger vi kun de bedst egnede opstrengningsmaskiner, værktøj og selvfølgelig de bedste opstrengere.

For os er en opstrengning ikke bare endnu en opstrengning. Det er håndværk, som skal udføres ens, om det er til Elite-spillere eller motionister.

Derfor er det heller ikke tilfældigt, at vi strenger op for en stor del af den danske elite, klubber, skoler, butikker og kunder fra alle landsdele, som sender opstrengninger til os hver uge.

Vi opstrenger over 8500 ketchere om året til spillere på alle niveauer og vi er vant til at lave opstrengninger fra 7 kg til 15 kg.

Alle ketchere tjekkes for brud inden vi opstrenger dem og vi informerer dig altid om evt. brud, revner eller andet, inden opstrengning. Skulle det ske at din ketcher går i stykker i rammen under opstrengning, får du selvfølgelig en ny ketcher af samme eller nyere slags.

Vi bliver ofte spurgt om der er vinder-garanti på opstrengningen?

Det korte svar er nej, men lad os lege med tanken…………

Dig og din tvilligebror er nøjagtigt lige gode til tennis. Du går op i ” den rigtige” opstrengning, mens han spiller med den opstrengning , som han altid har gjort. Der vil din opstrengning være afgørende for at du er optimalt forberedt, og det betyder ofte så meget, at du ville vinde en ellers lige kamp.

Lige nu er der 3 forskellige måder:

1. Du kan komme ind med din ketcher indenfor vores normale åbningstider, 10:00-17:30 på alle hverdage.

2. Du kan sende den til vores adresse, Strandvejen 18, 2100 København Ø.

3. Du kan putte den i vores ketcher-brevsprække, som er placeret ved siden af indgangen.