YONEX BG-80

YONEX BG-80

BG-80 er verdens mest brugte streng blandt elitespillere.

Strengen er opbygget af en stærk multifilament kerne, som uden på er “overtrukket” med high-modulus Vectran fibre, hvilket gør strengen mere  ru end andre strenge med tilsvarende  tykkelse. Den ru overflade giver en bedre kontakt mellem bold og strenge, og derved en god føling med ( især) slag på den første tredjedel af banen.

Ovenstående kombination giver et godt touch med en rimelig holdbarhed for en streng på 0,68 mm. Desuden holder strengen sin spænding længere end normalt for lignende typer af strenge.

Der er mange grunde til at størstedelen af de professionelle spillere vælger  at spille med BG-80, og de fleste peger på den ru overflade som giver et ekstra godt touch på bolden.  Men faktisk ville flere spillere hellere spille med tyndere strenge. Problemet er, at så vil de i den daglige træning “ødelægge” for mange opstrengninger,og man  skifter selvfølgelig ikke streng fra træning til kamp.  I gennemsnit får de professionelle opstrenget 4-7 ketchere ugenligt, og det antal ønsker de ikke skal forøges.

Bg-80 findes i flere farver, men er oftest set i den karakteristiske neon-gule farve, som er meget tydelig på tv,  i haller mm.

VURDERING

Opstrengningsiden.dk vurderer af strengen på en skala fra 1-10.

Power…………………………………….. 8

Kontrol…………………………………….9

Touch………………………………………9

Holder spænding……………………….9

Holdbarhed………………………………8

HÅRDHED

Vi anbefaler at opstrenge BG-80 med 120% pre-stretch.

Børn ……………………………………….8-10 kg

Unge og Motionister………………….9-11 kg

Klubspillere……………………………..9-12 kg

Elite- og divisionspillere…………….11-13 kg

Prof.spillere…………………………….13-14 kg

En del af: